Керування яскравістю кластера при декомпозиції зображень спектрів - Мельник, Р.; Тушницький, Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Подано результати застосування пакета кластеризації візуальних образів до обробки спектрів для отримання довжини хвиль та їх яскравості. Пакет містить алгоритми трьох рівнів кластеризації: покриття образу прямокутниками, побудови з них зв’язних областей та кластеризації зв’язних областей - смуг хвиль спектрів. The dustering package to décomposé visual patterns was used to analyze the spectrums sample to get a waves length and their brightness. The package contains three level clustering algorithms: coverage of patterns by rectangles, formulation of linked areas and clustering of the linked areas - waves from spectrum.