Оцінка адекватності математичної моделі трансформатора напруги НОМ-10 для частот вільної складової внутрішніх перенапруг мережі - Никонець, Л. О.; Гущин, Є. Ю.; Климук, П. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
На синтезованій математичній моделі трансформатора напруги НОМ–10 з достатньою точністю отримані результати дослідів, не були безпосередньо використані для синтезу цієї моделі. Математична модель НОМ-10 для частот вільної складової внутрішніх перенапруг мережі адекватно відтворює електромагнітні процеси в трансформаторі НОМ-10 і може бути використана для наукових досліджень. A synthesized mathematical model of a voltage transformer “NOM-10 (Single-phase Oil Transformer-10) was used to get experimental results with quite high level of accuracy, which, however, weren’t used in synthesizing of the model. The mathematical model recreates electromagnetic processes in a “NOM-10” transformer and can be used for further researches.
Keywords: математична модель; адекватність моделі; частотна характеристика; комплексні невідомі; порівняння результатів; mathematic modeling; adequacy of the model; frequency characteristic; complex unknown; comparison of results