Метод виявлення витоків природного газу із ділянок газорозподільних мереж за умови зміни тиску газу - Матіко, Ф. Д.; Прудніков, Б. І.; Олійник, М. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропоновано метод виявлення витоків природного газу із ділянок газорозподільних мереж без припинення газопостачання та виконано аналіз можливості застосування цього методу на ділянках газорозподільних мереж низького та середнього тисків. The method of the leaks detection in natural gas distribution systems without the stopping of gas transportation is proposed in the paper. Analysis of application of the method in gas distribution systems with low and medium pressure of gas is carried out.
Keywords: витік газу; газорозподільна мережа; моделювання; gas leak; gas distribution system; modeling