Ордер у житловій архітектурі Львова і Замостя XVI-XVII ст. - Предко, О. Б. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
На прикладі кам’яниць Львова (Україна) і Замостя (Польща) розглянуто застосування ордеру у вигляді міжвіконних колон інтер’єрів XVI-XVII ст. Зроблено обміри, виявлено спільні характеристики ордеру житлових будинків, що свідчать про спільне походження та взаємні впливи двох міст, спричинені торговельними і культурними зв’язками вірмен, зокрема, вплив архітектурно-будівельного середовища Львова XVII ст.