Дизайн інтер'єру кав'ярні-кондитерської "Каскара" з елементами мароканського стилю у м. Львові, вул. Героїв Крут - Гряділь, Соломія Романівна; Hriadil, Solomiia Romanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У дипломному проєкті подано результати розробки інтер’єру кав’ярні- кондитерської, який поєднує в собі функціональність, комфорт і виразну стилістику. Розглянуто особливості сучасних кав’ярень як важливих соціальних і культурних просторів. Вивчено історію розвитку таких закладів, сучасні дизайнерські тенденції та особливості адаптації до умов воєнного часу в Україні. На основі проведеного аналізу створено авторський експериментальний проєкт кав’ярні у марокканському стилі, який поєднує східну естетику з українським відчуттям затишку. Передбачено зони для різних типів перебування, барну зону, кухню, санітарні вузли, а також ергономічну логіку руху персоналу й гостей. Дизайн спрямований на створення емоційно привабливого, доступного й сучасного середовища. У роботі враховано чинні будівельні норми та принципи інклюзивності, що забезпечують безбар’єрний доступ та комфорт усім категоріям відвідувачів. Важливу роль у створенні атмосфери відіграють натуральні матеріали, освітлення, кольори, меблі та декор. В економічній частині розглянуто вартість реалізації інтер’єру на основі актуальних середньоринкових цін в Україні у 2025 році. Було підтверджено фінансову доцільність проєкту, що дозволяє втілити дизайн без перевищення бюджету, з урахуванням якості та стилістичних рішень.

This diploma project presents the results of developing an interior design for a cafe-pastry shop that combines functionality, comfort, and distinctive style. The project explores the specifics of modern cafes as important social and cultural spaces. It examines the historical evolution of such establishments, current design trends, and the adaptation to wartime conditions in Ukraine. Based on the conducted analysis, an original experimental interior project was created in a Moroccan style, blending Eastern aesthetics with Ukrainian notions of coziness. The space includes zones for various visitor experiences, a bar area, kitchen, restrooms, and an ergonomic layout for staff and guest circulation. The design focuses on creating an emotionally engaging, accessible, and contemporary environment. The project complies with current building regulations and accessibility principles, ensuring barrier-free access and comfort for all visitor categories. Natural materials, lighting, color palette, furniture, and decor play an important role in shaping the overall atmosphere. The economic section analyzes the cost of implementing the interior based on average market prices in Ukraine in 2025. The financial feasibility of the project was confirmed, enabling the realization of the design within budget while maintaining high quality and stylistic integrity.
Interior design of a coffee and pastryshop with Moroccan style elements in Lviv, Heroiv Krut St.
Keywords: 6.022.03.03; дизайн кав’ярні-кондитерської; інтер’єр; марокканський стиль; громадський простір; заклад харчування; cafe-pastry shop design; interior; Moroccan style; public space; food service establishment