The Influence of Sample pH on the Determination of Selected Carboxylic Acids by Isocratic Ion Chromatography - Pecyna-Utylska, Paulina; Konieczny, Tomasz; Michalski, Rajmund (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Розроблено і перевірено метод ізократичної йонної хроматографії з детектором пригніченої провідності для одночасного визначення загальних неорганічних аніонів (F-, Cl-, NO3-, PO43-, SO42-), а також форміату та ацетату. Після поглинання газоподібних побічних продуктів при спалюванні вугілля з додаванням ламінату середньої щільності та без нього отримані рідкі зразки. Встановлено вплив зміни рН зразка на визначення карбонових кислот.

Validated isocratic ion chromatography method with suppressed conductivity detection has been developed for the simultaneously determination of common inorganic anions (F-, Cl-, NO3-, PO43-, SO42-), as well as formate and acetate. Liquid samples originate from absorption of gaseous by-products from coal combustion with and without the addition of medium-density fireboards. The influence of sample pH changes on carboxylic acids determination has been tested.
Вплив рН зразка на визначення карбонових кислот ізократичною йонною хроматографією
Keywords: спалювання вугілля; відходи виробництва меблів; карбонові кислоти; йонна хроматографія; coal combustion; furniture waste; carboxylic acidsion chromatography