Development of a high-filled filament used in MFDM technology - Гоцкі, Міхал; Матула, Гжегож; Gocki, Michal; Matula, Grzegorz (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У статті описано дослідження, у ході якого було розроблено нитку з високим наповненням порошком сплаву Co-Cr-Mo, процес 3D-друку, а також деградацію та спікання виготовлених зразків. Вони показують вплив з’єднання на кінцеву структуру матеріалу. Дослідження, представлені в цій статті, дозволяють нам оцінити взаємозв’язок між розміром частинок металевого порошку та поверхнею та внутрішньою структурою готового агломерату. Аналіз матеріалів дає змогу виробляти та друкувати високонаповнені нитки за технологією MFDM.

The article describes the research in which a filament highly filled with Co-Cr-Mo alloy powder was developed, the 3D printing process, and the degradation and sintering of the produced samples. The research shows the influence of debinding on the final structure of the material. The research presented in this article allows us to assess the relationship between the particle size of the metal powder and the surface and internal structure of the finished sinters. Material analysis allows for the possibilities of manufacturing and printing high-filled filaments in MFDM technology.
Розроблення щільнонаповненої нитки, що використовується в технології MFDM
Keywords: 3D друк; Co-Cr-Mo сплав; спікання; порошкова металургія; 3D printing; Co-Cr-Mo alloy; sintering; powder metallurgy