Інформаційна система автоматизації діяльності волонтерів з використанням фреймворка Django - Соловей, Катерина Олександрівна; Solovei, Kateryna Oleksandrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Автоматизація волонтерської діяльності на даний момент є важливим аспектом в умовах війни в країні. Використання даної інформаційної системи забезпечуватиме ефективний розподіл допомоги не тільки в Україні, а й поза її межами, що значно підвищить своєчасну реакцію на різноманітні виклики соціуму. Об’єкт дослідження: механізми координації, розподілу ресурсів та комунікації між учасниками волонтерських ініціатив. Предмет дослідження: методи і засоби розроблення інформаціи?ної системи на базі фреймворка Django, розроблена для автоматизації управління волонтерською діяльністю. Мета дослідження: метою дослідження розробка інформаційної системи на базі фреймворка Django для автоматизації управління волонтерською діяльністю. Система має на меті спростити процеси управління волонтерськими проектами, підвищити ефективність координації та оптимізувати використання ресурсів, а також забезпечити швидку реакцію на соціальні виклики. У ході роботи було запропоновано нові методи автоматизації волонтерської діяльності, вперше було розроблено інтегровану систему управління волонтерськими проектами з використанням фреймворка Django, що дозволяє одночасно керувати профілями волонтерів і організацій і здійснювати пошук користувачів за локацією. Окрім цього, завдяки використаним технологіям система є гнучкою, тобто, її легко можна масштабувати та розвивати.

The automation of volunteer activities is currently a crucial aspect in the context of the ongoing war in the country. The use of this information system will ensure the efficient distribution of aid not only within Ukraine but also beyond its borders, significantly enhancing the timely response to various societal challenges. Study object: mechanisms of coordination, resource allocation, and communication among participants of volunteer initiatives. Scope of research: methods and tools for developing an information system based on the Django framework designed for automating the management of volunteer activities. Goal of research: the goal of the thesis is to develop an information system based on the Django framework for automating the management of volunteer activities. The system aims to simplify the management processes of volunteer projects, increase coordination efficiency, optimize resource use, and ensure a quick response to social challenges. To achieve the aforementioned aim, the following tasks are set: In the course of the research, new methods of automating volunteer activities were proposed. For the first time, an integrated management system for volunteer projects was developed using the Django framework, which allows simultaneous management of volunteer and organization profiles and conducting user searches by location. Moreover, thanks to the technologies used, the system is flexible, meaning it can be easily scaled and developed.
An information system for automating the activities of volunteers using the Django framework
Keywords: 6.126.00.01; інформаційна система; волонтерська діяльність; автоматизація; масштабованість; інтерфейс; Django; information system; volunteer activity; automation; scalability; interface; Django