Дизайн інтер'єру кафе "Camellia" на вул. Малоголосківська у м. Львові - Савчук, Софія Юріївна; Savchuk, Sofiia Yuriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Актуальність теми полягає в тому,що у наш час українці прагнуть продовжувати жити повноцінним життям,попри всі негаразди,кафе та кав’ярні стають місцем відпочинку та спілкування,для студентів та фрилансерів місцем для роботи,це також може бути точкою психологічного розвантаження де можна відпочити не лише фізично,а й морально. Об’єкт проєктування:інтер’єр громадського закладу — кафе загальною площею 181 м2, розташованого за адресою вул.Малоголосківська Предмет проєктування: художньо-пластичне вирішення інтер’єру кафе з урахуванням функціональності, стилістики, ергономіки та емоційного впливу на відвідувача. Мета дипломної роботи полягає в розробці інтер’єру кафе, що поєднує затишок, функціональність та комфорт, за допомогою сучасних дизайнерських рішень. У першому розділі було досліджено історію походження та розвитку кафе, проаналізовано трансформації їх функцій та інтер'єрних рішень упродовж століть. Розглянуто вплив дизайну на емоційне сприйняття простору, а також висвітлено сучасні тенденції в оформленні інтер’єрів закладів громадського харчування. Другий розділ присвячено аналізу середовища кафе та вимог до просторових рішень. Розглянуто ергономічні та функціональні особливості інтер’єру, технологічні та композиційні аспекти, а також актуальні принципи біофільного та сталого дизайну, що стали основою концепції майбутнього простору. У третьому розділі детально описано власну проєктну розробку кафе «Camellia». Було виконано планувальне зонування простору, підібрано оздоблювальні матеріали, меблі та освітлення відповідно до концепції 3 стилістичної цілісності. Особлива увага приділялася створенню комфортного, інклюзивного середовища з використанням екологічних рішень і сучасних технологій. У четвертому розділі подано аналіз кошторису проєкту та обґрунтовано доцільність запропонованих дизайнерських рішень з економічної точки зору.

The relevance of the topic is that nowadays Ukrainians strive to continue living a full life, despite all the troubles, cafes and coffee shops are becoming a place of relaxation and communication, a place for students and freelancers to work, it can also be a point of psychological relief where you can relax not only physically but also mentally. Object of Project: The interior of a public institution - a cafe with a total area of 181 m2, located at Malogoloskivska St. The subject of the project is: artistic plastic solution of the interior of the cafe, taking into account the functionality, stylistics, ergonomics and emotional influence on the visitor. The purpose of the thesis is to develop a cafe interior that combines coziness, functionality, and comfort with the help of modern design solutions. The first section investigated the history of origin and development of the cafe, analyzed the transformations of their functions and interior decisions over the centuries. The impact of design on the emotional perception of space is considered, as well as current trends in the interior design of catering establishments are highlighted. The second section is devoted to the analysis of the cafe environment and the requirements for spatial solutions. The ergonomic and functional features of the interior, technological and compositional aspects, as well as the current principles of biophil and sustainable design, which became the basis of the concept of future space, are considered. The third section describes in detail its own project development camellia cafe. Planning zoning was performed, decoration materials, furniture and lighting were selected according to the concept of stylistic integrity. Particular attention was paid to the creation of a comfortable, inclusive environment using environmental solutions and modern technologies. 5 The fourth section analyzes the project budget and substantiates the expediency of the proposed design decisions from an economic point of view.
Interior design of the cafe "Camellia" on Maloholoskivska Street in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; кафе; дизайн інтер’єру; простір; естетика; функціональність; біофільний дизайн; cafe; interior design; space; aesthetics; functionality; biophilic design