Нормативне забезпечення проектування деформаційних швів в Україні - Коваль, М. П.; Полюга, Р. І.; Фаль, А. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Відзначено незадовільний стан деформаційних швів транспортних споруд в Україні, відсутність нормативного забезпечення у цій галузі. Розглянуто перший український нормативний документ - "Рекомендації з проектування деформаційних швів у конструкціях мостів". Наведено основні положення рекомендацій, вимоги до деформаційних швів, їхні характеристики, сучасна класифікація. The poor functional properties of expansion joints on bridges in Ukraine and absence of technological normative documents are described in the paper. The first ukrainian normative document “Design guidelines for expansion joints of bridges” is introduced. The fundamentals, main requirements for expansion joints, their characteristics, modern classification are brought.
Keywords: деформаційний шов; рекомендації з проектування; водонепроникна конструкція шва; expansion joint; guidelines for design; watertight joints