Спосіб прямого тиристорного регулювання шунтової конденсаторної батареї - Сівакова, О. М.; Федів, Є. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано спосіб прямого регулювання реактивної потужності, що генерує шунтова конденсаторна батарея. Отримана регулювальна характеристика, яка показує можливість плавної щвидкодійної зміни реактивної потужності конденсаторної батареї за рахунок зміни моментів часу закривання двохопераційних тиристорів. The method of direct adjusting of reactive-power is offered, which is generated by a shunt condenser battery. Regulation description was received, which shows the possibility of smooth fast change of condenser battery’s reactive-power due to the change of moments of closing time for two-operating thyristors.
Keywords: регулювальна характеристика; зміни реактивної потужності