Львівська політехніка: ґенеза у контексті змін державної освітньої політики та юридичного статусу (1816–2016 рр.) - Макарчук, Володимир; Терлюк, Іван; Makarchuk, Vladimir; Terlyuk, Ivan; Макарчук, Владимир; Терлюк, Иван (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Двохсотрічний шлях розвитку Львівської політехніки розглянуто у контексті змін державної освітньої політики декількох держав – імперської Австрії, міжвоєнної Польщі, Союзу РСР та України. Наголошується на тому, що навчальний заклад користувався різними юридичними статусами, а відтак і правами самоуправління (чи їх відсутністю).

The bicentennial way of Lviv Polytechnic is considered in the context of changes in the national educational policy of several states – imperial Austrian, interwar Poland, the USSR and Ukraine. It is noted that the school used different legal status, and, therefore, the rights of self-government (or the lack of them).

Двухсотлетний путь развития Львовской политехники рассматривается в контексте изменений государственной образовательной политики нескольких государств – имперской Австрии, межвоенной Польши, Союза ССР и Украины. Отмечается, что учебное заведение пользовалось различными юридическими статусами, соответственно – и правами самоуправления (или их отсутствием).
Lviv Polytechnic: genesis changes in the context of national educational policy and legal status (1816–2016 years)
Львовская политехника: генезис в контексте изменений государственной образовательной политики и юридического статуса (1816–2016 гг.)
Keywords: Львівська політехніка; державна освітня політика; юридичний статус; Lviv Polytechnic; the state educational policy; legal status; Львовская политехника; государственная образовательная политика; юридический статус; 34; 37.014.5]; 378.4(477.83-25) “1816/2017”