До питання про прискорений вибір значення коефіцієнта Кросинговера в задачах передискретизації зображень - Пелешко, Д.; Винокурова, О.; Рак, Т.; Ізонін, І.; Пелешко, М.; Михайлюк, С. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розроблено новий метод прискореного автоматичного визначення значення коефіцієнта операції кросинговера у задачах попереднього опрацювання зображень з використанням матричних операторів дивергенції. Експериментальні дослідження показують високу стійкість методу до обробки зображень із флуктуаційною функцією інтенсивності. Порівняння результатів роботи за розробленим методом з результатами за існуючим показало прискорення автоматичного вибору коефіцієнта кросинговеру, що значно зменшує кількість необхідних обчислювальних ресурсів для його роботи. Це зумовлює можливість його ефективного застосування під час обробки великорозмірних зображень.

A new method for rapid automatic detection values of crossing-over operations in the of the image preprocessing tasks, which based on the divergence matrix operators. Experimental results shown high resistance of method to image processing with fluctuation of intensity function. Comparing the results of the proposed method with the results for the existing, showed acceleration automatically select the crossover factor that significantly reduces the necessary computing power for its operation. This leads to the possibility of he effective usage in preprocessing of large-size images.
Keywords: зображення; передискретизація; кросинговер; автоматизація; image; oversampling; crossover; automation; 004.896; 004.855.5; 004.932; 004.048; 004.942