Ідентичність архітектури як фактор розвитку регіону - Черкес, Б. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто можливості використання категорії ідентичності для активізації розвитку міста і регіону. Показано використання архітектури як медіатора існуючих і проектованих ідентичностей. Викладено “реставраційний” і “новий” методи архітектурного проектування ідентичностей. The possibilities of application of category of identity for activation of city and region development are considered.The use of architecture is shown as a mediator of existent and designed identities.The ‘restoration’ and ‘new’ methods of the architectural designing of identities are expounded.