Проблема значення моментів самосвідомості у “ Критиці чистого розуму” І. Канта - Одарченко, М. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглядається гносеологічне, логічне і метафізичне значення моментів самосвідомості в контексті основних книг і розділів “Критики чистого розуму” І. Канта. На думку автора, трансцендентальна єдність самосвідомості є принципом діяльності розсудку і розуму на засадах абстрактної тотожності.

In article gnoceological, logical and metaphysical meanings of some items of selfconsciousness are examined in the content of “Critique of pure reasoning” by E. Kant. According to the idea of author the transcendental unity of selfconsciosness on the basis of abstract identity in the principle of mental activity.
Keywords: (091)(430)