Термоелектричний метод визначення коефіцієнта теплопровідності матеріалів - Скрипник, Юрій; Юрчик, Геннадій; Курко, Володимир (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто метод визначення коефіцієнта теплопровідності матеріалів за допомогою двох термоелектричних зондів, висока точність якого досягається усуненням впливу на остаточний результат похибки від теплових втрат термозондів у довкілля. Рассмотрен метод определения коэффициента теплопроводности материалов с помощью двух термоэлектрических зондов, высокая точность которого достигается устранением влияния на конечный результат погрешности, обусловленной тепловыми потерями в окружающую среду. The method of determining the coefficient of heat conductivity of materials with the help of two thermocouple probes is considered. High accuracy of this method by eliminating the influence on the final result the error from heat losses of thermocouple probes into the environment.