Проектування відмовостійких систем з конфігураціями N+M та 2×(N+M) для джерел безперебійного електроживлення - Волочій, Б. Ю.; Кузнєцов, Д. С. (Національний університет "Львівська політехніка", 2012)
Запропоновано моделі відмовостійких систем для джерел безперебійного електроживлення з конфігураціями N+M та 2×(N+M), призначені для їх надійнісного проектування. Можливості моделей у розв’язанні задач надійнісного проектування продемонстровано на прикладі визначення параметрів технічного обслуговування джерела безперебійного електроживлення для забезпечення заданих вимог до надійності та вибору з двох конфігурацій відмовостійких систем кращої за критерієм мінімуму економічних затрат за однакових значень показника надійності. In this paper models of fault-tolerant systems with N+M and 2×(N+M) redundant configurations for an uninterruptible power supply with intention for their design for reliability are given. The opportunities of the models in solving problems of a design for reliability by the example of determination of the parameters of a repair service for uninterruptible power supply to meet the dependability requirements and the problem of determination of the better configuration of a fault-tolerant system between two ones on the criterion of the minimum economic cost with the same dependability parameter values are demonstrated.
Keywords: джерело безперебійного електроживлення; комбіноване структурне резервування; відмовостійка система; надійнісне проектування; uninterruptible power supply; combined structure redundancy; faulttolerant system; design for reliability