Вимірювання реологічних параметрів степеневих та бінгамівських рідин за допомогою гідродинамічних перетворювачів - Крих, Г. Б. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Розглянута вимірювальна схема і математична модель гідродинамічного перетворювача реологічних параметрів неньютонівських рідин. Запропонована спрощена методика оброблення вихідних сигналів перетворювача, яка з достатньою для практичних вимірювань точністю дає змогу оцінити параметри степеневих та бінгамівських рідин. A measuring circuit and mathematical model of hydrodynamic transducer of rheological parameters of non-Newtonian fluids is considered in the article. Proposed simplified method of treatment of output signals of transducer, which allows with sufficient practical accuracy to estimate the parameters of power law and Bingham plastic fluids.