Розвиток ТзОВ «Будмонтаж-Я» шляхом інтеграції інтернет-торгівлі у бізнес-модель підприємства - Коцаба, Павло Михайлович; Kotsaba, Pavlo Mykhailovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Коцаба П. М., Князь С.В. (керівник). Розвиток ТОВ «Будмонтаж-Я» шляхом інтеграції інтернет-торгівлі у бізнес-модель підприємства. Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка». Львів. 2025. Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена розробці практичних пропозицій щодо розвитку підприємства ТОВ «Будмонтаж-Я» шляхом інтеграції інтернет-торгівлі у діючу бізнес-модель підприємства. Актуальність теми зумовлена сучасними умовами функціонування підприємств, коли цифровізація економічної діяльності стає визначальним фактором підвищення ефективності бізнесу, формування конкурентних переваг, розширення ринкових можливостей та оптимізації управлінських процесів. У роботі досліджено теоретичні основи формування сучасних бізнес-моделей в умовах цифрової трансформації, розкрито сутність і структуру сучасних бізнес-моделей підприємств, визначено роль і місце інтернет-торгівлі в трансформації господарських систем. Особлива увага приділена правовим, організаційним та інформаційним аспектам функціонування електронної комерції, що забезпечують правову безпеку та стабільність господарської діяльності в онлайн-середовищі. У процесі дослідження здійснено комплексний аналіз господарської діяльності ТОВ «Будмонтаж-Я», проаналізовано внутрішнє та зовнішнє середовище підприємства, визначено рівень його фінансово-економічної стабільності, конкурентних переваг та виявлено існуючі проблеми, які стримують розвиток інноваційних каналів збуту. Встановлено, що для підприємства актуальним є розширення цифрових каналів взаємодії з клієнтами та побудова власної інтернет-платформи продажу будівельних послуг. Об’єктом дослідження є процес інтеграції інтернет-торгівлі до бізнес-моделі підприємств будівельної сфери. Предметом дослідження виступають організаційно-економічні механізми впровадження інтернет-торгівлі на прикладі діяльності ТОВ «Будмонтаж-Я». Метою дослідження є обґрунтування практичних рекомендацій щодо розвитку ТОВ «Будмонтаж-Я» шляхом інтеграції інтернет-торгівлі в існуючу бізнес-модель підприємства для підвищення його ефективності. У роботі запропоновано проект інтеграції інтернет-торгівлі у бізнес-модель підприємства, розроблено організаційний, маркетинговий та фінансовий плани його реалізації. Обґрунтовано доцільність створення сучасної веб-платформи підприємства з інтеграцією CRM- та ERP-систем, які забезпечать автоматизацію процесів управління клієнтською базою, планування ресурсів, обробки замовлень, фінансового обліку та аналітики господарської діяльності.

Kotsaba P.M., Knіaz S.V. (Supervisor). Development of LLC "Budmontazh-Ya" through Integration of E-Commerce into the Enterprise Business Model. Bachelor’s Qualification Thesis. – Lviv Polytechnic National University. Lviv. 2025. The bachelor’s qualification thesis is devoted to the development of practical recommendations for improving the activities of LLC "Budmontazh-Ya" by integrating e-commerce into the existing business model of the enterprise. The relevance of the topic is determined by the current business environment, where digitalization of economic activity becomes a crucial factor for increasing business efficiency, forming competitive advantages, expanding market opportunities, and optimizing management processes. The thesis studies the theoretical foundations of forming modern business models under digital transformation, reveals the essence and structure of current business models of enterprises, and identifies the role and place of e-commerce in the transformation of business systems. Special attention is paid to legal, organizational, and informational aspects of e-commerce functioning, which ensure legal security and stability of economic activity in the online environment. A comprehensive analysis of the economic activity of LLC "Budmontazh-Ya" has been conducted, including an assessment of the enterprise’s internal and external environment, its financial and economic stability, competitive advantages, and identification of current problems that hinder the development of innovative sales channels. It was determined that expanding digital interaction channels with customers and developing an in-house e-commerce platform for construction services is highly relevant for the enterprise. The object of research is the process of integrating e-commerce into the business models of construction enterprises. The subject of research is the organizational and economic mechanisms for implementing e-commerce based on the activities of LLC "Budmontazh-Ya". The purpose of research is to substantiate practical recommendations for the development of LLC "Budmontazh-Ya" through the integration of e-commerce into its existing business model to improve its efficiency. The thesis proposes a project for the integration of e-commerce into the enterprise's business model and develops organizational, marketing, and financial implementation plans. The feasibility of developing a modern web platform for the enterprise with CRM and ERP system integration is substantiated, ensuring the automation of customer base management, resource planning, order processing, financial accounting, and business activity analytics.
Development of Budmontazh-Ya LLC by integrating online trading into the business model of the enterprise
Keywords: 6.076.00.00; інтернет-торгівля; цифровізація; бізнес-модель; CRM; ERP; фінанси; e-commerce; digitalization; business model; CRM; ERP; finance