Вплив композиційного складу на формування наповнених пористих гідрогелів - Семенюк, Н. Б.; Костів, У. В.; Солоха, І. В.; Дудок, Г. Д.; Чопик, Н. В.; Скорохода, В. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Подано результати досліджень особливостей формування пористих композиційних матеріалів на основі кополімерів 2-гідроксиетилметакрилату з полівінілпіролідоном,наповнених мінеральним наповнювачем різної дисперсності. Встановлено вплив природи та кількості стабілізатора піни, складу полімер-мономерної композиції на властивості композиційних матеріалів. The investigation results of forming regularities of porous composition materials on the basis of 2-hydroxyethylmethacrylate-polyvinylpirrolidone copolymers with mineral fillers are given. The influence of nature and amount of foam stabilizer, mixture of polymer-monomers composition on composition materials properties is defined.
Keywords: пористі гідрогелі; полівінілпіролідон; стабілізатор піни; гідроксиапатит; porous hydrogels; polyvinylpirrolidone; foam stabilizer; hydroxyapatite