Управління ризиками в іноземному венчурному фінансуванні інноваційних проектів - Герасимчук, В. Г.; Школьна, О. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проаналізовано методи оцінювання ризиків інноваційних венчурних проектів. Запропоновано послідовність процесів механізму управління ризиками венчурного фінансування, визначено засоби мінімізації ризиків. Закцентовано увагу на принципах етапності та диверсифікації проектів, як основних засадах успішного управління ризиками портфеля венчурного інвестора. There were analyzed the methods of the risk’s evaluation of the innovation venture projects. It was proposed the sequence of the processes of the management mechanism of the venture financing risks at this article. And the means of the risks’ minimization were determined. The attention is accentuated to the principles of the stage and diversification of the projects as they are the basic factors of the successful risk management of the venture investor’s portfolio.
Keywords: венчурне фінансування; ризик; методи аналізу та оцінки; ризику; диверсифікація ризику; механізм поетапного; фінансування; мінімізація ризику; vventure financing; risk; analysis risk assessment; diversification of the risk; mechanism step-by-step financing; minimization of the risk