Взаємодія вітрових потоків з огороджувальними конструкціями висотних будівель - Літвицька, О. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено формули визначення температури, швидкості та сили вітрового потоку за висотою будинку. Визначена залежність швидкості вітру і різниці температур, зображено розподіл аеродинамічних коефіцієнтів на фасаді будинку за різних напрямках вітрового потоку. Розглянуті основні огороджувальні конструкції та вплив шорсткості поверхні на обтікання будівлі. This article describes the formula determining the temperature, velocity and force of wind flow around the buildings. The dependence of wind speed and temperature difference, showing the distribution of aerodynamic coefficients on the facade of the building in different directions of wind flow. The basic building envelope and the effect of surface roughness on the flow around buildings.
Keywords: вітер; потік; конструкція; будівля; швидкість; тиск; коефіцієнт; шорсткість; wind; flow; the design; building; speed; pressure; coefficient; roughness