Аналіз експериментальних даних з дослідження утворення накипу в паровому котлі при підживленні електрохімічно зм'якшеною водою - Антоненко, С. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджували процес утворення накипу на моделі парового котла. Підживлення парового котла здійснювалося незм'якшеною водою (контрольний експеримент), а також електрохімічно зм'якшеною водою з питомою витратою електричного струму 50, 100 і 150 А-годину/м3. Наведено результати дослідів у разі тривалості експерименту 8 год і 72 год. Представлено залежності інтенсивності утворення накипу від глибини зм'якшення підживлювальної води. In article scaling process on model of a steam copper was investigated. Feed of a steam boilers was carried out by raw tap water (check experiment), and also water processed by an electrochemical method with the specific expense of an electricity 50, 100 and 150 А-h/m3. The scheme of laboratory installation, results of experiences is resulted at duration of experiment of 8 hours and 72 hours. Dependences of intensity of scaling on depth softening feeding waters are presented.
Keywords: електрохімічне зм'якшення; питома витрата електричного струму; інтенсивність утворення накипу; electrochemical softening; the specific expense of an electricity; intensity of scaling