Активні гідрогелі на основі декстранметакрилатів - Дончак, В. А.; Юр’єв, Р. С.; Гаргай, Х. І.; Ріпак, Л. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Отримано гідрогелі на основі метакрилату декстрану, а також його комплексу з хлоридом піридинію шляхом структурування у водному розчині в присутності редокс- системи (NH4)2S2O8 – Et3N. Водорозчинні високозаміщені комплексні декстранметакрилати дають змогу отримувати активні гідрогелі з залишковими подвійними зв’язками. Одержано гідрогелі з іммобілізованими в їх об’ємі клітинами дріжджів та показано їх зимазну активність. The hydro gels on the base of both dextran methacrylate and its complex with pyridinium chloride were obtained by the method of curing at the aqueous solution at the presence of red-ox system (NH4)2S2O8 – Et3N. Water soluble high substituted complexes of dextran methacrylates are able to form an active hydro gels, which have residual double bonds. The hydro gels with immobilized yeast cells were obtained and their zymotic activity has been shown.