Велика хартія вільностей (1215 р.): ідеї, придатні для сучасності - Макарчук, В. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглядаються ті ідеї Великої хартії вільностей, які на разі обійдені увагою у вітчизняній навчальній та навчально-методичній літературі; їх значення для сучасних потреб реформування української системи права. Рассматриваются идеи Великой хартии вольностей, обойденные вниманием отечественной научной и учебно-методической литературы, их значение для современных задач реформирования украинской системы права. The ideas ofMagna Charta, which are presently ignored by the contemporary Ukrainian educational literature are considered; their significance for the nowadays demands of the reforms of Ukrainian legal system are evaluated.
Великая хартия вольностей (1215 г.): идеи пригодные для современности
Magna Carta (1215): the idea suitable for the present
Keywords: реформа місцевого самоуправління; судова реформа; суспільна правосвідомість; реформа местного самоуправления; судебная реформа; общественное правосознание; Magna Charta; reform of local self-government; judicial reform; social sense of justice