Менталізм та еволюціонізм як методологічні підходи до вирішення проблеми свідомості - Стебельська, Олександра (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто питання, пов’язані із природою свідомості. Зокрема, розглянуті особливості тлумачення природи свідомості менталізмом та еволюціонізмом. Внаслідок критичного аналізу стверджується, що свідомість постає багатогранним явищем, під час дослідження якого ми повинні враховувати досягнення як менталізму, так і еволюціонізму. In the article is analyzed the questions about nature of consciousness. As a result of critical analysis it is affirmed that about nature of consciousness is many-sided phenomenon in the process of study of which we must take to consideration achievements both of mentalism and evolutionism.
Mentalism and evolutionism as methodological approaches to decision of problem about nature of consciousness
Keywords: свідомість; менталізм; еволюціонізм; consciousness; mentalism; evolutionism