Застосування кластерного аналізу для діагностики дієвості господарського механізму торговельних підприємств - Бойко, Н. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Обґрунтовано теоретичні положення, запропоновано методичні та практичні рекомендації, що дають змогу підвищити дієвість економічного механізму функціонування торговельного підприємства. Розглянуто роль та місце економічного механізму в господарському механізмі підприємства. Розкрито можливості застосування методу кластерного аналізу для проведення науково обґрунтованої сегментації торговельних підприємств. Описано використання інтегральної оцінки дієвості економічного механізму торговельного підприємства; обґрунтування рекомендацій щодо реалізації стратегічних напрямів підвищення дієвості економічного механізму. In the article the theoretical principles and the methodological and practical recommendations to enhance the effectiveness of the economic mechanism of operation of commercial enterprises are introduced and grounded. The role and place of the economic mechanism in the economic mechanism of the enterprise is studied. The possibility of using the method of cluster analysis for evidence-based segmentation of commercial enterprises is revealed. An integrated use of the efficacy of the economic mechanism of commercial enterprise is given; recommendations for the implementation of strategic directions to improve the efficiency of the economic mechanism are suggested.
Application of cluster analysis for diagnostic effectiveness of the economic mechanism of trade enterprises
Keywords: торгівля; торговельні підприємства; кластерний аналіз; економічний механізм; агломеративний ієрархічний алгоритм; trade; commercial enterprises; cluster analysis; economic mechanism; hierarchical agglomerative algorithm