Дизайн інтер’єру студії персонального догляду ‘Elan Studio’ на вул. Стуса у м. Львові - Москва, Анастасія Зорянівна; Moskva, Anastasiia Zorianivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Розробляється проект інтер'єру студії персонального догляду у місті Львів. В основу проекту закладено формування функціонального, сучасного та комфортного простору студії персонального догляду з урахуванням індивідуального підходу до клієнтів. Актуальність обраної теми дипломної роботи зумовлена зростаючою потребою у створенні спеціалізованих просторів для надання персоналізованих послуг краси та догляду. Сучасний ринок beauty-індустрії характеризується переходом від масових послуг до індивідуального підходу, що потребує відповідного архітектурнопланувального та дизайнерського рішення приміщень. Основним завданням дипломної роботи є проектування інтер'єру студії персонального догляду, який відповідатиме сучасним стандартам комфорту, функціональності та естетики. Розроблено індивідуальний дизайн-проект з урахуванням специфіки приміщення та потреб цільової аудиторії. Для створення функціонального та естетично привабливого середовища проаналізовано вітчизняні та закордонні аналоги, сучасні тенденції у сфері дизайну beauty- просторів, спеціалізовану літературу. Враховано особливості організації персональних зон обслуговування, використання сучасного обладнання та матеріалів відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. Використано такі методи дослідження: історичний аналіз, порівняльний аналіз аналогів, функціональний аналіз, метод спостереження, узагальнення та систематизації. У першому розділі досліджено історичні передумови виникнення та розвитку індустрії персонального догляду, еволюцію підходів до організації beauty-просторів та сучасні тенденції у цій сфері. Проаналізовано закордонні та вітчизняні аналоги інтер'єрів студій персонального догляду, їхні архітектурно-планувальні особливості та інноваційні рішення організації функціонального середовища. У другому розділі досліджено ергономічні, функціональні, санітарно- гігієнічні та технічні вимоги до проектування приміщень студій персонального догляду. Визначено основні принципи функціонального зонування та планувальної організації таких об'єктів [1,2,3]. У третьому розділі описано концепцію та ідею проектного рішення, яка базується на створенні елегантного, сучасного простору з елементами мінімалізму та скандинавського стилю. Розкрито стилістичне оформлення, функціональне зонування, просторове вирішення, колористичне рішення та добір матеріалів. У четвертому розділі здійснено техніко-економічне обґрунтування проекту, розраховано вартість будівельно-оздоблювальних робіт та загальний кошторис реалізації проекту. Результатом роботи є комплексне проектне рішення студії персонального догляду "ElanStudio", що включає індивідуальні кабінети для різних видів послуг, зону очікування, рецепцію, технічні та допоміжні приміщення. Сформовано простір, орієнтований на цільову аудиторію віком 25-45 років, які цінують індивідуальний підхід та високу якість обслуговування. Розроблено технічні креслення, робочу документацію та 3D-візуалізації проекту. У дизайні інтер'єру враховано всі сучасні вимоги до проектування закладів сфери персональних послуг.

A project for the interior design of a personal care studio in the city of Lviv is being developed. The project is based on the formation of a functional, modern and comfortable space for a personal care studio with consideration of an individual approach to clients. The relevance of the chosen thesis topic is determined by the growing need to create specialized spaces for providing personalized beauty and care services. The modern beauty industry market is characterized by a transition from mass services to an individual approach, which requires appropriate architectural-planning and design solutions for premises. The main task of the diploma thesis is to design the interior of a personal care studio that will meet modern standards of comfort, functionality and aesthetics. An individual design project has been developed taking into account the specifics of the premises and the needs of the target audience. To create a functional and aesthetically attractive environment, domestic and foreign analogues, modern trends in beauty space design, and specialized literature were analyzed. The features of organizing personal service zones, using modern equipment and materials in accordance with sanitary and hygienic requirements were taken into account. The following research methods were used: historical analysis, comparative analysis of analogues, functional analysis, observation method, generalization and systematization. The first chapter examines the historical prerequisites for the emergence and development of the personal care industry, the evolution of approaches to organizing beauty spaces and modern trends in this field. Foreign and domestic analogues of personal care studio interiors, their architectural and planning features and innovative solutions for organizing functional environments were analyzed. The second chapter examines ergonomic, functional, sanitary-hygienic and technical requirements for designing personal care studio premises. The basic principles of functional zoning and planning organization of such facilities are determined [1,2,3]. The third chapter describes the concept and idea of the project solution, which is based on creating an elegant, modern space with elements of minimalism and Scandinavian style. The stylistic design, functional zoning, spatial solution, color scheme and material selection are revealed. The fourth chapter provides technical and economic justification for the project, calculates the cost of construction and finishing work and the general estimate for project implementation. The result of the work is a comprehensive project solution for the personal care studio "ElanStudio", which includes individual cabinets for various types of services, a waiting area, reception, technical and auxiliary rooms. A space oriented towards a target audience aged 25-45 years who value an individual approach and high quality service has been formed. Technical drawings, working documentation and 3D visualizations of the project have been developed. The interior design takes into account all modern requirements for designing personal services establishments.
Interior design of the personal care studio ‘Elan Studio’ on Stusa Street in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; дизайн інтер'єру; студія персонального догляду; beautyпростір; функціональне зонування; ергономіка; індивідуальний підхід; interior design; personal care studio; beauty space; functional zoning; ergonomics; individual approach