Питання призначення покарання із врахуванням особи винного - Марисюк, Костянтин; Слотвінська, Наталія; Давидюк, Валентин; Marysyuk, Kostyantyn; Slotvinska, Natalia; Davidyuk, Valentin; Марысюк, Константин; Слотвинская, Наталия; Давыдюк, Валентин (Видавництво Львівської політехніки)
Відмежовано поняття “особа винного”, “особа злочинця” та “суб’єкт злочину”. Відтак проаналізовано групи ознак, що характеризують зазначені поняття. Встановлено, що беручи до уваги характеристики особи винного, під час призначення покарання, необхідно дотримуватись таких правил: у кожному кримінальному провадженні потрібно враховувати ознаки, що характеризують особу винного із різних сторін (фізичні, психічні, соціальні та правові), зокрема ознаки, що характеризують винного до, під час, та після вчинення злочину; й позитивні, й негативні ознаки; окрім того, суд повинен належно описати, які саме ознаки, що характеризують винного, він бере до уваги, а також, який вони мають вплив на призначуване покарання.

The article delineates the notions of “person guilty”, “person of the offender” and “subject of crime”. Therefore, groups of features characterizing these concepts are analyzed. It is established that, in order to punish the person responsible for the punishment, the following rules must be observed: in each criminal proceeding, the characteristics characterizing the perpetrator from different sides (physical, mental, social and legal) must be taken into account, including characterizing the perpetrator before, during, and after the commission of the crime; both positive and negative signs; in addition, the court must properly describe what characteristics characterize the offender he takes into account, and what they affect the sentencing.

Отделено понятия “лицо виновного”, “личность преступника” и “субъект преступления”. Поэтому проанализированы группы признаков, характеризующие указанные понятия. Установлено, что принимая во внимание характеристики личности виновного при назначении наказания, необходимо соблюдать следующие правила: в каждом уголовном производстве должны быть учтены признаки, характеризующие личность виновного с разных сторон (физические, психические, социальные и правовые), в том числе признаки, характеризующие виновного до, во время и после совершения преступления; как положительные, так и отрицательные признаки; кроме того, суд должен надлежащим образом описать, какие именно признаки, характеризующие виновного он принимает во внимание, а также, как они влияют на назначаемое наказание.
Issues on purpose of penalty taken into account
Вопрос назначения наказания с учетом лица виновного
Keywords: призначення покарання; особа винного; особа злочинця; суб’єкт злочину; індивідуалізуючі ознаки; punishment; person of the perpetrator; person of the offender; the subject of the crime; individualizing features; назначение наказания; личность виновного; личность преступника; субъект преступления; индивидуализирующие признаки; 343.2