Інформаційна система для автоматизованого формування актів інвентаризації для виконавчого комітету міської ради - Лещук, Ігор Романович; Leshchuk, Ihor Romanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Спеціальність – 122 “Комп’ютерні науки”, Національний університет “Львівська політехніка”, кафедра Систем автоматизованого проєктування, Львів, 2025 р. Об’єктом дослідження є процес інвентаризації та формування відповідної документації у виконавчому комітеті міської ради [1]. Метою роботи є розробка прикладної інформаційної системи для автоматизованого формування актів інвентаризації, що дозволить працівникам виконавчого комітету ефективно вести облік матеріальних цінностей, автоматично генерувати акти та готувати звітність відповідно до чинних стандартів, зокрема з можливістю експорту у формат Excel. Для досягнення поставленої мети було проведено аналіз предметної області [2], визначено проблеми існуючих підходів, спроєктовано трирівневу клієнт-серверну архітектуру системи, розроблено концептуальну та логічну моделі бази даних, а також алгоритм автоматичного формування звітів. Програмна реалізація включає серверну частину на Go з використанням gRPC Gateway, клієнтську веб-частину на React з бібліотекою MUI, та модуль генерації Excel-звітів (Excelize) [3]. Основні результати роботи полягають у створенні функціонального прототипу інформаційної системи, яка автоматизує рутинні операції, забезпечує централізоване зберігання даних, підтримує мобільну взаємодію через QR-коди та усуває технічні обмеження традиційних методів. Практична значущість розробки полягає у можливості значного скорочення часу на підготовку документації, зменшенні кількості помилок та підвищенні достовірності інвентаризаційної звітності. 5 Розроблену інформаційну систему рекомендовано до впровадження у виконавчих комітетах міських рад для оптимізації процесу інвентаризації та покращення управління комунальним майном.

The object of this research is the process of inventory management and the generation of related documentation within the executive committee of the city council [1]. The aim of the work is to develop an application-level information system for the automated generation of inventory reports, which will allow executive committee employees to efficiently track material assets, automatically generate inventory documents, and prepare reports in accordance with current standards, including export to Excel format. To achieve this goal, the subject area was analyzed, existing problems in current approaches were identified [2], a three-tier client-server system architecture was designed, and conceptual and logical database models were developed along with an algorithm for automatic report generation. The software implementation includes a backend written in Go using gRPC Gateway, a web-based frontend built with React and the MUI library, and a module for generating Excel reports using Excelize [3]. The main result of the work is the creation of a functional prototype of an information system that automates routine operations, provides centralized data storage, supports mobile interaction through QR codes, and eliminates the technical limitations of traditional methods. The practical significance of the development lies in its potential to significantly reduce documentation preparation time, minimize errors, and improve the accuracy of inventory reporting. The developed information system is recommended for implementation in city council executive committees to optimize the inventory process and improve municipal asset management. 7
Development of an information system for automated generation of inventory acts for city council executive committees
Keywords: 6.122.00.00; ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ; АКТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ; АВТОМАТИЗАЦІЯ; ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА; ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ; МІСЬКА РАДА; ОБЛІК МАЙНА; EXCEL; ВЕБ-ДОДАТОК; GO; REACT; POSTGRESQL; GRPC; QR-КОД. Список використаної літератури. 1. Даньків; Й. Я.; Лучко; М. Р.; & Остап’юк; М. Я. (2001). Теорія бухгалтерського обліку. Видавництво Ужгородського національного університету. https://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/12766/1/Курс_лекцiй_-ТЕОРIЯ1.PDF 2. Лень; В. С. (2012). Бухгалтерський облік в Україні: Т. 2. Організація бухгалтерського обліку (4-те вид.). Навчальна книга – Богдан. 3. Chang; S. S. (2016). Go Web Programming. Manning Publications; INVENTORY; INVENTORY REPORTS; AUTOMATION; INFORMATION SYSTEM; EXECUTIVE COMMITTEE; CITY COUNCIL; ASSET MANAGEMENT; EXCEL; WEB APPLICATION; GO; REACT; POSTGRESQL; GRPC; QR CODE