Розрахунок балко-ферми при роботі в області обмежених пластичних деформацій - Гоголь, М. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Описана розробка інженерного методу розрахунку прокатної нерозрізної балкоферми при роботі в області обмежених пластичних деформацій. Показано, що використання критерію малих пластичних деформацій (менших або таких, що дорівнює 0,002) в статично невизначеній конструкції – балко-фермі для розрахунку нерозрізної прокатної балки жорсткості дасть можливість одержати рівноміцність всіх елементів і забезпечить максимальну економію сталі.

In the article development of engineering method of calculation of rental uncut beam of inflexibility of beam farm is presented during work in the region of the limited plastic deformations. It is shown that the use of criterion of small plastic deformations (more small or even 0,002) in a statically indefinite construction – for the calculation of uncut rental beam of inflexibility will enable a beam farm to get the levels of durability of all elements and will provide the maximal economy of steel.
Keywords: 624.014.2