Ремонт ділянки 29,9-44,5 км магістрального газопроводу «Комарно-Дроздовичі» (Бібрське ЛВУ МГ) - Бріт, Анастасія Леонідівна; Brit, Anastasiia Leonidivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота на тему: " Ремонт ділянки 29,9-44,5 км магістрального газопроводу «КОМАРНО-ДРОЗДОВИЧІ» (Бібрське ЛВУ МГ)" складається із розрахунково-пояснювальної записки об'ємом 89 аркушів формату А4 і графічної частини об'ємом 2 аркуші формату А3. Розрахунково-пояснювальна записка складається із таких частин: аналітична, технологічна, конструкторська та розділів з охорони праці та економіки. Для висвітлення питань, які розглядаються у бакалаврській роботі, розрахунково-пояснювальна записка містить 7 рисунків, 6 таблиць. При написанні розрахунково-пояснювальної записки використано 19 першоджерел. В роботі проведено комплексний аналіз фізичних параметрів процесу транспортування газу технологічним трубопроводом. Особливу увагу приділено дослідженню дефектності зварних швів, застосовуючи сучасні методи неруйнівного контролю, зокрема радіографічний та ультразвуковий, для забезпечення високої якості ремонту та подальшої безпечної експлуатації. В аналітичному розділі було досліджено та описано умови транспортування газу, охарактеризовано місце проведення ремонту, визначено проєктну продуктивність та тиск, під яким працює газопровід; фізичні параметри газу, що транспортується. Також було обрано спосіб зварювання стика –напівавтоматичний в середовищі захисного газу. В даному розділі було охарактеризовано лінійну частину газопроводу Комарно-Дроздовичі. У технологічному розділі була проведено розрахунок фізичних параметрів газу за умов необхідності транспортування, розрахунок гідравлічних параметрів газопроводу, розрахунок параметрів напружено-деформованого стану, розрахунок критеріїв довговічності, надійності та аварійності лінійної частини газопроводу, випробування на міцність та герметичність лінійної частини, розрахунок необхідної кількості ізоляційних матеріалів. У конструкторському розділі було розроблено технології технічного обслуговування і капітального ремонту лінійної частини магістрального газопроводу, конструкції очисного пристрою , описано застосування безпілотних літальних апаратів при проведенні ремонтних робіт лінійної частини магістрального газопроводу, охарактеризовано матеріал для складання газопроводу. Окрему увагу приділено застосуванню безпілотних літальних апаратів (БПЛА) при проведенні ремонтних робіт, що значно підвищує їхню ефективність, швидкість та безпеку. Охарактеризовано матеріали, рекомендовані для складання газопроводу, що забезпечують підвищену надійність та довговічність відремонтованої ділянки. За результатами зроблено висновки.

Bachelor's work on the topic: "Repair of the section 29.9-44.5 km of the main gas pipeline" KOMARNO-DROZDOVICHI "(Bibrske LVU MG)" consists of a calculation and explanatory note with a volume of sheets of A4 format and a graphic part with a volume of 1 sheet of A3 format. The calculation and explanatory note consists of the following parts: analytical, technological, design and sections on labor protection and economics. To highlight the issues considered in the bachelor's work, the calculation and explanatory note contains 7 figures, 5 tables. When writing the calculation and explanatory note, 19 primary sources were used. The paper defines the physical parameters of the process of gas transportation through the process pipeline. The defect of welds was investigated by non-destructive testing methods (radiographic and ultrasonic). The analytical section investigated and described the conditions of gas transportation, characterized the place of repair, determined the design capacity and pressure under which the gas pipeline operates; physical parameters of the transported gas. The joint welding method was also chosen - automatic in the protective gas environment. This section describes the linear section of the Komarno-Drozdovichi gas pipeline. In the process section, the calculation of the physical parameters of the gas under the conditions of the need for transportation, the calculation of the hydraulic parameters of the gas pipeline, the calculation of the parameters of the stress-strain state, the calculation of the criteria for durability, reliability and accident rate of the linear part of the gas pipeline, the strength and tightness test of the linear part, the calculation of the required amount of insulating materials were carried out. The design section developed technologies for maintenance and overhaul of the linear part of the main gas pipeline, the design of the cleaning device, described the use of unmanned aerial vehicles during repair work on the linear part of the main gas pipeline, and characterized the material for assembling the gas pipeline. Special attention is paid to the use of unmanned aerial vehicles (UAVs) during repair work, which significantly increases their efficiency, speed and safety. The materials recommended for assembling the gas pipeline are characterized, providing increased reliability and durability of the repaired section. Conclusions were drawn from the results.
Repair of section 29.9-44.5 km of the Komarno-Drozdovychi gas pipeline (Bibrske MGP)
Keywords: 6.185.00.00; та терміни - газотранспортна система; ремонт газопроводу; параметри транспортування; метод контролю; - gas transportation system; gas pipeline repair; transportation parameters; control method