Analytical methods of optimization of operational parameters of the main gas pipelines (gas mains) - Фролов, В.; П’янило, Я.; Притула, М.; Frolov, V.; Pyanylo, Ya.; Prytula, M. (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Запропоновано аналiтичну модель експлуатацiї магiстрального газопроводу. Наведе- но результати дослiдження областi оптимальностi за допомогою аналiтичних мето- дiв. Розроблене програмне забезпечення перевiрене на реальних даних. Представле- но порiвняльнi результати моделювання та оптимiзацiї за допомогою чисельних та аналiтичних методiв.

An analytical model for the operation of the main gas pipeline is proposed. The results of the investigation of the domain of optimality by analytical methods are presented. The developed software is tested on real data. Comparative results of modeling and optimization by numerical and analytical methods are presented.
Аналітичні методи оптимізації параметрів роботи газових трубопроводів (газових магістралей)
Keywords: газотранспортна система; оптимiзацiя; оптимальний режим; компресорна станцiя; gas transportation system; optimization; optimal mode; compressor station; 622.692.4; 622.691.24