Analysis of cluster enterprises from the point of view of lean management concept application - Pawłyszyn, I.; Wyrwicka, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
This article deals with the functioning of industrial clusters in Poland. The study described in the article aimed at identifying the scale of application of Lean Management concept in cluster enterprises. The analysis carried out in 107 companies of various sizes, territorially located in various provinces, seeks to identify whether there is an information exchange – diffusion of knowledge, among enterprises that apply tools for waste minimization. The study has helped outline an overall picture of the situation, but has not allowed the identification of barriers to the use of Lean Management concept in cluster enterprises. Стаття стосується функціонування промислових кластерів у Польщі. Метою описаних у статті досліджень було виявлення масштабів застосування концепції ощадливого управління в кластерних підприємствах. Аналіз, проведений у 107 підприємствах різних розмірів, територіально розташованих у різних провінціях, був спрямований на визначення, чи між підприємствами, які використовують інструменти для мінімізації витрат, відбувається обмін інформацією – дифузія знань. Дослідження допомогли виокремити загальну картину ситуації, але не дали змоги виявити бар’єри на шляху використання концепції ощадливого управління в кластерних підприємствах.
Аналіз кластерних підприємств з погляду застосування концепції ощадливого управління
Keywords: clusters; cluster enterprises; Lean Management; diffusion of knowledge; кластери; кластерні підприємства; дифузія знань