Синонімія та антонімія в українській фітомеліоративній термінології у спеціальних словниках початку ХХІ ст. - Петрова, Тетяна (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
У статті висвітлено актуальні проблеми явища синонімії та антонімії у фітомеліоративній системі; схарактеризовано синоніми й антоніми за різними критеріями (структурою, поняттєво-семантичними, частиномовною приналежністю); простежено взаємозв’язок синонімічних та антонімічних відношень у галузевій терміносистемі фітомеліорації. The urgent problems of synonymy and antonymy in the phytoameliorative system are considered; synonyms and antonyms are characterized by different criteria (structure, conceptsemantics, morphology); the correlation between synonymous and antonymous relations in the terminology of phytoamelioration is studied.
Keywords: українська мова; термін; термінологічна одиниця; термінологічна система; синонімічні відношення; антонімічні відношення; спеціальний словник; Ukrainian language; term; terminological unit; terminological system; synonymous relation; antonymous relation; special dictionary