Further results on the regulation problem for linear systems with constraints on control and its increment - Абдельхак, А.; У-аззу, Р.; Abdelhak, A.; Ou-azzou, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Розглянуто задачу регулятора як для дискретних, так і для неперервних лінійних систем. Елемент керування та його прирости знаходяться під несиметричними обмеженнями, а область обмежень включає початок координат на його межі. Отримано необхідні та достатні умови, які забезпечують виконання всіх обмежень, а також асимптотичну стійкість за допомогою зворотного зв’язку за станом. Наочний приклад демонструє застосування запропонованого методу.

The regulator problem for both discrete-time and continuous-time linear systems is considered. The control and its increments are under non-symmetrical constraints and the domain of constraints includes the origin on its boundary. We derive necessary and sufficient conditions which ensure the satisfaction of all the constraints and also the asymptotic stability by a state feedback. An illustrative example shows the application of our method.
Подальші результати щодо задачі регулювання для лінійних систем з обмеженнями на керування та його приріст
Keywords: лінійні системи; несиметричні обмеження; керування; додатна інваріантність; linear systems; non-symmetrical constraints; control; positive invariance