Розширення функціональних можливостей СКБД Postgresql для оптимізації пошуку інформації у файлах баз даних - Рудакевич, Т. М.; Цегелик, Г. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
The PostreSQL DBMS was extended by statistics analyzer realization. It is a part of search method that is based on allocation of entry’s selection probabilities.Розглянута задача реалізації методу пошуку інформації у файлах БД, який враховує розподіл імовірностей звертання до записів, в СКБД PostgreSQL через розширення її функціональних можливостей. Наведено розв’язок підзадачі – реалізацію аналізатора статистики звертань до записів.
Keywords: БД; алгоритми пошуку; розширення функцій СКБД; Database Management System; search algorithm; probability theory