Деякі проблеми нормування та стандартизації лексики гуманітарних знань (на матеріалі української та англійської мов) - Кікець, Микола; Кікець, З. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Стаття стосується деяких проблем нормування та стандартизації лексики гуманітарних знань при укладанні англійсько-українських словників та розмежування форм літературного / нелитературного вживання. Укладачам словників слід відмежовуватися від іншомовних форм, а приймаючи синонімічність варіантів, вибирати слова, що не “засмічують”, а збагачують нашу мову.

The article deals with some problems at rationing and standardization of vocabulary of humanitarian knowledge when compiling Anglo-Ukrainian dictionaries and differeritiating forms of literary / non-literary use. Compilers of dictionaries should attempt to avoid foreign forms and taking into consideration synonymy of variants, should select words which do not have the effect of cluttering our language but which rather enrich it.