До історії створення та діяльності спортивного товариства "Сокіл" у Львові (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Нагірняк, А. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розкрито діяльність спортивного товариства "Сокіл" у Львові, визначено цілі та завдання сокільського руху, показано роль організації у згуртуванні молоді для відстоювання власних національних інтересів. The article reveals the activity of sports society “Sokil” in L'viv, determines aims and tasks of “Sokil” movement and illustrates the role of this organization in organizing of young people for defending their own national interests.