Право людини померти у природний спосіб як складова змісту права на життя (сучасні православні уявлення у світлі міжнародних стандартів) - Цебенко, С. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Основну увагу приділено праву людини на життя, а саме тій його частині, яка стосується права людини померти у природний спосіб. Висвітлено такі важливі питання, як евтаназія, смертна кара й умисні вбивства. Проаналізовано сучасну інтерпретацію православної церкви щодо означеного питання, яка порівнюється із міжнародними стандартами. У ході такого порівняння виявлено однакові й відмінні риси. Основное внимание уделено праву человека на жизнь, а именно той его части, которая касается права человека умереть в естественный способ. Освещены такие важные вопросы, как эвтаназия, смертная казнь и умышленные убийства. Проанализирована современная интерпретация православной церкви по этому вопросу, которая сравнивается с международными стандартами. В ходе этого сравнения выявлены одинаковые и отличительные особенности. The article focuses on the human right for life, especially to human rights to be die in a natural way. Such important questions as euthanasia, capital punishment (death penalty) and premeditated murder are analyzed in the article. The article analyzes the modern interpretation of the Orthodox Church appointed on the issue, mentioned before. This interpretation is also compared with international standards; similar and distinctive features are detected by the way.
Право человека умереть естественным образом как составляющая содержания права на жизнь (современные православные представления в свете международных стандартов)
The human right to die in natural way as part of the right’s to life content (modern orthodox ideas in the light of international standards)
Keywords: право на життя; права людини; міжнародні стандарти; православ’я; евтаназія; смертна кара; право на жизнь; права человека; международные стандарты; православне; эвтаназия; смертная казнь; right for life; human rights; international standards; Orthodoxy; euthanasia; capital punishment