Дослідження проблеми виникнення організованих злочинних груп: історико-правовий аспект - Гула, Л. Ф. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглянуто питання виникнення та діяльності організованих злочинних груп. Визначено основні тенденції формування злочинних груп та їхньої протиправної діяльності. Досліджено окремі історичні джерела та нормативно-правові акти, які визначили поняття організованих злочинних груп. Окреслено основні тенденції розвитку організованих форм злочинності. Рассмотрен вопрос возникновения и деятельности организованных преступных групп. Определены основные тенденции формирования преступных групп и их противоправной деятельности. Исследованы отдельные исторические источники и нормативно-правовые акты, которые определили понятие организованных преступных групп. Очерчены основные тенденции развития организованных форм преступности. The question of origin and activity of the organized criminal groups is considered in the article. Certain basic tendencies of forming of criminal groups and their criminal activity. Separate historical sources and normatively-legal acts are investigational that defined the concept of the organized criminal groups. Basic progress of the organized forms of criminality trends are outlined.
Исследование проблемы возникновения организованных преступных групп: историко-правовой аспект
Research of problems of origin of the organized criminal groups: history is a right aspect
Keywords: історичні джерела; злочинний світ; організована група; організатор злочину; злочинна група; співучасть у злочині; протиправна діяльність; исторические источники; преступный мир; организованная группа; организатор преступления; преступная группа; соучастие в преступлении; противоправная деятельность; historical sources; criminal world; organized group; organizer of crime; criminal group; criminal participation; criminal activity