Синтез та властивості нафтополімерних смол, модифікованих ненасиченими дикарбоновими кислотами - Кічура, Д. Б.; Дзіняк, Б. О (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто встановлення основних закономірностей хімічної модифікації нафтополімерних смол (НПС) ненасиченими дикарбоновими кислотами. Вивчено вплив концентрації вихідних реагентів і температури процесу на фізико-хімічні характеристики синтезованих карбоксилвмісних НПС. Іs devoted to establishment of general regulates of chemical modification petroleum resins (PRs) with unsaturated reagents. The influence of the reagents concentration, temperature and time on the values of physical and chemical characteristics obtained carboxylic PRs have been studied. The major features of the process have been determined.