Елементи діагностичних систем для скловиробів - Пеленський, P. A. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Досліджено процеси проходження електромагнітних хвиль через діелектричне середовище з неоднорідностями у вузькому приповерхневому шарі. Побудована математична модель цих процесів як елемента електричної системи комп’ютерного томографа для діагностики стану скляних виробів. Studied in the paper are processes of the penetration of electromagnetic waves through dielectric media with the impurities in the narrow layer close to the surface. A mathematical model of these processes as an element of the electric system of the computer tomograph for the diagnostics of the state of glass objects has been construed.