Нормалізаційна угода 1935 р. як тест на визначення політичної природи легальних українських політичних партій Західної України - Демчишак, Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Політика "нормалізації" українсько-польських відносин 1935–1939 рр. у цьому дослідженні розглядається як інструментарій для з'ясування політичної природи (місця у партійно-політичному спектрі, організаційної структури, соціальної бази, характеру внутрішньопартійних відносин, ідеологічної орієнтації, методів і тактики діяльності) легальних українських політичних партій Західної України.Politics of “normalization” of the Ukrainian-Polish relations in 1935–1939 was considered in this study as tools to clarify the political nature (place in the party-political spectrum, organizational structure and social base, the nature of party relations, ideological orientation, methods and tactics of activity) of legal Ukrainian political parties in Western Ukraine.
Normalization agreement of 1935 as a test to determine the political nature of legal Ukrainian political partiesin Western Ukraine
Keywords: політична партія; виборча система; програма; опозиція; соціальна база; ідеологія; political party; electoral system; programme; opposition; social base; ideology