Дослідження щілини в плоскому екрані з шаром сегнетоелектрика - Ящишин, Євген (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Теоретично досліджуються характеристики щілини в плоскому металевому екрані, покритому шаром сегнетоелектричного діелектрика. За допомогою строгого електродинамічного підходу розв’язана задача збудження електромагнітного поля щілиною в плоскому металевому екрані з шаром сегнетоелектрика. Отримані результати справедливі для довільної товщини шару діелектрика і його діелектричної проникності. Вони дають змогу оцінити потужність випромінення, а також ефективність щілинного збуджувача поверхневих хвиль. This paper presents theoretical investigation of the slot on the metal screen covered with ferroelectric layer. The full-wave method has been applied for solution to the problem of the electromagnetic field excited by the slot. The results of investigation are true for every thickness and permittivity of ferroelectric layer. They permit to estimate the radiation power and excitation efficiency of the surface wave.