Пориста структура, розмірні ефекти та асиметрія катодно-анодної поляризації вуглецевих матеріалів у конденсаторах з подвійним електричним шаром - Венгрин, Б. Я.; Бахматюк, Б. П.; Григорчак, І. І.; Бордун, І. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Досліджено вуглецеві матеріали для електродів конденсаторів з подвійним електричним шаром. Показано, що подрібнення активаційно-карбонізованого вуглецевого матеріалу синтетичного походження погіршує його пористу структуру і знижує ємнісні показники. З’ясовано, що вплив розмірів зарядонакопичувальних часток на ємність та її частотну залежність має немонотонний характер. Виявлено, що зменшення енергії сольватації катіонів та аніонів сприяє симетризації анодно-катодної поляризації та може призводити до процесів з частковим перенесенням заряду на межі розділу активованого вугілля з електролітом. The carbon materials for electrodes of the electric double-layer capacitors have been investigated. It has been shown, that crushing the activation-saturated of a synthetic origin carbon material worsens its porous structure and reduces capacitor parameters. It is found out, that influence of the sizes of charge-storage particles on capacity and its frequency dependence has nonmonotonic character. The reduction of cations and anions solvatation energy promotes of symmetrization of anode-cathodic polarization have been revealed and can involve to processes with partial transferring a charge on boundary of the division of the activated carbon with electrolit.
The investigation of mass transfer of InSb in the system InSb-J