Перспективи застосування сильнолегованих напівпровідників як матеріалів чутливих елементів для термометрії - Спондич, Олеся; Скоропад, Пилип; Ромака, Володимир (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Проаналізовано перспективи застосування сильнолегованих напівпровідників як матеріалів чутливих елементів для вимірювання кріогенних температур. Здійснено аналітичний огляд найпоширеніших термометрів, що застосовуються сьогодні в діапазоні низьких температур, їх переваг та недоліків. Проанализированы перспективы применения сильнолегированных полупроводников в качестве материалов чувствительных элементов для измерения криогенных температур. Проведен аналитический обзор наиболее распространенных термометров, которые применяются сегодня в диапазоне низких температур, их преимуществ и недостатков. The prospects of application of the strongly alloyed semiconductors are analysed as sensible elements for measuring of low temperatures. The state-of-the-art review of the most widespread thermometers, which are used in today’s time in the range of low temperatures, their advantages and failings, is conducted.