Синтез робастної квазіінваріантної системи активного екранування магнітного поля повітряних ліній електропередачі - Кузнецов, Б. І.; Бовдуй, І. В.; Нікітіна, Т. Б.; Коломієць, В. В.; Кобилянський, Б. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Синтез робастної квазіінваріантної системи активного екранування техногенного магнітного поля, яке створюється повітряними лініями електропередачі, заснований на вирішенні багатокритеріальної стохастичної гри, в якій векторний виграш обчислюється на підставі рішень рівнянь Максвелла в квазістаціонарному наближенні. Рівноважний стан гри знаходиться на основі Парето-оптимального результату з урахуванням відношень переваги за допомогою алгоритмів стохастичної мультиагентної оптимізації мультироєм часток. Наведено приклад синтезу робастної квазіінваріантної системи активного екранування магнітного поля, яке створюється групою повітряними лініями електропередачі.
Keywords: повітряні лінії електропередачі; техногенне магнітне поле; робастна система активного екранування; багатокритеріальна стохастична гра; 621.3.01