Інструменти SEO-оптимізації у маркетинговій комунікаційній політиці ТОВ "АЛС" - Вітрук, Анастасія Миколаївна; Vitruk, Anastasiia Mykolaivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Для компаній, які використовують вебсайт як головний механізм взаємодії в цифровому просторі, нерідко виникає дилема – на що краще спрямувати зусилля: на приваблення максимальної кількості відвідувачів або на вдосконалення цільових сторінок для забезпечення найвищої конверсії. Беззаперечно, ідеально було б поєднати обидві ці стратегії, але це стає реальністю лише в довготривалій перспективі [1]. Комплекс пошукових запитів, що мають комерційну цінність для замовника, на основі якого оптимізують сайт для задоволення потреб цільової аудиторії, називається семантичним ядром. Таким чином, семантичне ядро являє собою набір слів і словосполучень, які відображають тематику та структуру сайту. Всі ключові запити, що стосуються бізнесу, поділені на різні класи, з урахуванням типу фрази, морфології, геолокації бізнесу та сезонності [2]. Для розробки стратегії інтернет-маркетингу необхідно зібрати детальну маркетингову інформацію про цільову аудиторію та предметну область продукції [3]. В умовах сучасного інформаційного суспільства, з розвитком інформаційно-комунікаційних технологій, важливо не лише досягти запланованих комерційних результатів, а й автоматизувати ці процеси, спрощуючи управління часом і знижуючи витрати. У цьому контексті сайти набувають особливої ваги як інструмент інтернет-маркетингу. Чим вища позиція сайту у пошукових системах, тим швидше користувач перейде на нього, адже споживачі зазвичай звертають увагу на одні з перших результатів пошуку [4]. Для ефективного аналізу важливо мати швидкий доступ до даних про трафік з комп'ютерів і мобільних пристроїв, а також до детальної інформації про різні технології та браузери. Використовуючи інструменти для оцінки трафіку конкурентів і порівняльного аналізу сайтів, ви можете виявити потенційні можливості для зростання та розробити оптимальну стратегію інтеграції каналів для вашої цільової аудиторії в майбутньому [5]. Об'єкт дослідження: процес розробки рекомендацій, щодо покращення стратегії SEO для ТОВ «АЛС» та його комунікаційної політики загалом. Предмет дослідження: теоретичні та прикладні засади удосконалення маркетингової комунікаційної політики та стратегій SEO-оптимізації. Мета роботи передбачає удосконалення маркетингової комунікаційної політики та стратегій SEO-оптимізації на ринку інформаційних послуг. Результати дослідження. Проведено огляд та визначено сучасний стан ринку рекламних послуг, стратегій просування сайту, та маркетингової комунікаційної політики обраного підприємства в цілому. Проаналізовано сучасні інструменти політики SEO-просування в контексті розвитку підприємства, та освоювання нових ринків для підприємств на початковому етапі життєвого циклу. Проведено дослідження системимаркетингових комунікацій, які формуються в залежності від цілей та стратегії компанії, характеристик продукту або ринку, стану цільової споживчої аудиторії, стадії життєвого циклу продукту, усталених традицій комунікаційної політики підприємства та його ключових конкурентів. Проведено SWOT-аналіз сильних та слабких сторін та PEST-аналіз середовища діяльності ТОВ «АЛС». Проаналізовано основних контурентів та побудовано карту емпатії досліджуваної компанії. Запропоновано варіанти розвитку компанії шляхом удосконалення та змін стратегій просування, заключним етапом написання даної роботи, після визначення основних етапів та елементів стратегії SEO, є представлення рекомендацій щодо внутрішньої та зовнішньої оптимізації для ТОВ «АЛС». Запропоновано варіанти вкладення коштів у рекламну кампанію та розраховано грошовий еквівалент таких дій за допомогою показників ROI та ROAS.

Companies for whom the website is the main channel of communication in the online environment often face the problem of choosing – what is better to focus on: attracting the largest possible amount of traffic or optimizing landing pages to achieve the maximum level of conversion. The ideal solution is, of course, a simultaneous combination of these two goals, but it is only possible in the long term [1]. A collection of search queries that hold commercial value for the customer, which the website is tailored to address the needs of its target audience, is referred to as the semantic core. In essence, the semantic core comprises a group of words and phrases that encapsulate the topic and structure of the site. All primary queries associated with the business are categorized into various clusters. This categorization considers factors such as the type of phrase, morphology, business location, and seasonality [2]. The basics for developing an Internet marketing strategy is carefully collected marketing information about the targeting audience subject area of product [3]. In the information society at the current stage of development of information and communication technologies, the task is not only to achieve the planned results and commercial success, but to make this process automated, distributing time and significantly reducing costs. With this in mind, it is important to focus significant attention on websites, because today this is becoming a very important tool of Internet marketing. The higher the position of the site in the search engine, the sooner the user will switch to it in search engines, because consumers primarily react to the first links [4]. To ensure optimal analysis, it is necessary to have quick access to traffic data, both from computers and mobile devices, as well as more detailed information on different technologies, browsers, etc. Thus, using competitor traffic assessment tools and comparative site analysis, you can identify potential growth opportunities and outline the optimal channel mix strategy for your target audience in the future [5]. Object of research: the process of developing recommendations to improve the SEO strategy for LLC "ALS" and its communication policy in general. Subject of research: theoretical and applied principles of improving marketing communication policy and SEO optimization strategies. The purpose: of the work involves improving marketing communication policy and SEO optimization strategies in the information services market. Research results. The modern market for advertising services, website promotion strategies, and the marketing communication policy of the selected enterprise as a whole were analyzed. Modern tools of SEO promotion policy in the context of enterprise development and development of new markets for enterprises at the initial stage of the life cycle are analyzed. A study was conducted of marketing communications, which is formed depending on the goals and strategy of the company, the characteristics of the product or market, the state of the target consumer audience, the stage of the product life cycle, the established traditions of the company's communication policy and its key competitors. A SWOT analysis of strengths and weaknesses and a PEST analysis of the operating environment of LLC "ALS" were conducted. The main competitors were analyzed and an empathy map of the studied company was constructed. Options for the development of the company by improving and changing promotion strategies are proposed. The final stage of writing this work, after determining the main stages and elements of the SEO strategy, is to present recommendations for internal and external optimization for LLC "ALS". Options for investing in an advertising campaign are proposed and the monetary equivalent of such actions is calculated using ROI and ROAS indicators.
SEO optimization tools in the marketing communication policy at ALS Ltd
Keywords: 6.075.00.00; просування; SEO оптимізування; семантичне ядро; маркетингові комунікації; маркетингова діяльність; стратегії; promotion; SEO optimization; semantic core; marketing communications; marketing activities; strategies