Історичний аналіз становлення земельного кадастру в Галичині - Тревого, І.; Губар, Ю.; Дрбал, А.; Trevoho, I.; Hubar, Y.; Drbal, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Проаналізовано становлення земельного кадастру в Галичині, детально розглянуто етапи створення поземельних кадастрів для різних об’єктів нерухомості (ріллі, пасовищ, сінокосів, озер, лісів тощо), створених у кінці XVIII – першій половині XIX ст. Викладені у статті матеріали є цінним джерелом для вивчення аграрних відносин та земельного кадастру в Галичині, дають можливість простежити стан розвитку землеволодінь у період розвитку капіталізму на західноукраїнських землях.

The article analyses the formation of the land cadastre in Galicia, the stages of creation of land cadastres for various real estate objects (arable land, pastures, hayfields, lakes, forests, etc.) related to the end of the XVIII – the first half of the XIX centuries are considered in detail. The materials presented in the article are a valuable source for studying agrarian relations and land cadastre in Galicia. They provide an opportunity to follow the development of landholdings during the period of the development of capitalism in Galicia.
Historical analysis of the establishment of the land cadastre in Calicia
Keywords: земельний кадастр; історія кадастру Галичини; об’єкти нерухомості; land cadastre; history of the Galician cadastre; real estate objects; 528